Logo Buurtacademie zonder rand

Beursvloer 2014De eerste editie van Beursvloer Doesburg heeft 32 matches opgeleverd. Het gaat om afspraken tussen vrijwilligers en organisaties die elkaar gaan helpen zonder dat daarvoor geld wordt uitgetrokken. De eerste beursvloer vond maandagavond plaats in Het Arsenaal in Doesburg.

Onder toeziend oog van notaris Jeroen te Lindert werd 32 maal een afspraak op papier gezet. Het gaat om afspraken waarbij bedrijven en organisaties elkaar gaan helpen op het gebied van vrijwilligerswerk, dus zonder geldstromen.

De 32 matches werden in anderhalf uur gesloten. Daarvoor waren mensen van bedrijven zoals Ubbink, Rotra en Hotel Doesburg en organisaties zoals Soosciaal, Stepteam Doesburg en de lokale muziekvereniging naar Het Arsenaal gekomen. Wethouder Ellen Mulder opende om 19.30 uur de beurs met een klap op de gong. Exact om 21.00 uur klonk de gong weer, als teken van sluiting.

Organisator Andre Bikker kijkt met tevredenheid terug op de eerste editie van Beursvloer Doesburg. ‘Ik ben heel tevreden. Er is veel positieve response. Je ziet dat mensen soms intens blij zijn met een gesloten overeenkomst. 32 Matches waarbij minstens twee partijen per match zijn betrokken is een mooi aantal’, aldus Bikker.

Bikker is tevreden over het deelnemersveld. ‘Bedrijven als Ubbink, Rotra en Hotel Doesburg hebben flink uitgepakt. Er zijn leuke sponsorcontracten gesloten en er was een goede wisselwerking. Beursvloer Doesburg is er niet alleen voor de zzp’er of het middenveld. Het is meer divers. Doesburg is groot genoeg voor een beursvloer en klein genoeg om het een plek te geven’.

 

Op de facebook pagina DoesburgDirect zijn een aantal foto's te vinden. U kunt ook direct naar deze foto pagina gaan door hier te klikken.

 

Top