Logo Buurtacademie zonder rand

Taalcafé Doesburg geopend

 

 

Op vrijdagmorgen 7 april is het Taalcafé in Doesburg gestart. Een taalcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek om in de Nederlandse taal te (leren) spreken: een extra mogelijkheid om te oefenen.   

 

Op deze eerste ochtend waren er al 20 deelnemers aanwezig, die direct aan de slag zijn gegaan. 

 

Een taalcafé is een goede, laagdrempelige manier om als anderstalige met de Nederlandse taal bezig te zijn. Dit kan als aanvulling op een inburgeringtraject, na afloop van of tijdens de inzet van een Taalmaatje, of ‘gewoon’ voor iedere anderstalige die vaker Nederlands wil spreken. Je leert bovendien andere mensen kennen en komt met andere culturen in aanraking. Door de Nederlandse taal beter te leren spreken, kun je oefenen,  zodat wat je wílt zeggen ook kúnt zeggen.   

 

In het taalcafé wordt onder leiding van een Nederlands sprekende vrijwilliger in kleine groepjes in het Nederlands gesproken over allerlei onderwerpen. Dit wordt gedaan met behulp van bijvoorbeeld een foto, een plaatje of er wordt een taalspelletje of een uitspraakoefening gedaan. De sfeer is ontspannen en er wordt een ruime pauze gehouden.  

 

Het taalcafé in Doesburg is een samenwerkingsverband tussen de Buurtacademie en bibliotheek Doesburg en vindt iedere vrijdagmorgen plaats van 9.30-11.30 uur.  

 

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.   

 

Het taalcafé vindt plaats in multicultureel centrum De Buurtacademie: De Linie 4, aan de leestafel van de bibliotheek. .  

 

U bent van harte welkom.

 

Top