Logo Buurtacademie zonder rand

Voorleesbrigade / Lang Leve Kunst locatie Doesburg
Vacaturenummer: 009 - 17
Organisatie: Lang Leve Kunst locatie Doesburg
Functie: Voorleesbrigade
Taken:

De werkzaamheden van de vrijwilliger zijn:

Voorlezen aan een groep ouderen die in een zorgcentrum wonen.

Tijdsduur en tijdstippen: Een voorleesreeks duurt 6 weken.
Aanvullende informatie:

In een gezellige, huiskamerachtige sfeer wordt koffie en thee geschonken. Centraal en voor iedereen zichtbaar zit iemand met een boek. Het ziet eruit als een familiebijeenkomst. Er worden verhalen, gedichten en tekstfragmenten voorgelezen. De luisteraars ontspannen zich en verdwijnen voor een moment uit het leven van alledag in de wereld van het woord.

Bovenstaande scene zou zomaar kunnen plaatsvinden tijdens de voorleesactiviteiten van onze Voorleesbrigade. Want sinds kort leest de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst voor aan ouderen die in een zorgcentrum wonen. De vrijwilligers beleven samen met hen plezier aan het voorlezen van korte verhalen. In tweetallen bezoeken de vrijwilligers huiskamers en afdelingen binnen zorgcentra. Daar lezen zij voor aan een groep van 4 tot 8 bewoners. De verhalen worden in overleg gekozen en zijn van bijvoorbeeld Toon Tellegen, Willem Wilmink of Annie M.G. Schmidt. Of streekverhalen, al dan niet in het dialect, want de Voorleesbrigade leest ook in Achterhoeks dialect voor.

Werkomstandigheden:

In die periode gaan de vrijwilligers wekelijks naar dezelfde locatie om voor te lezen. Zo’n bezoek duurt meestal een uurtje en dan worden er 4-5 verhalen voorgelezen. De indeling wordt gemaakt door de Gruitpoort in overleg met de zorglocaties.

Heb je zin om mee te doen?

Stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef daarbij aan op welke dagdelen je beschikbaar bent!.

Informatie:

Erwin Eijkelkamp, projectleider Lang Leve Kunst 0314 340943, Cultuurcentrum Gruitpoort Hofstraat 2  7001 CD  Doetinchem  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of

Vrijwilligersvacaturebank Buurtacademie Doesburg

Gerti Bregulla

De Linie 4, 0313 – 71 24 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Top