Logo Buurtacademie zonder rand

Gesprekmaatje / RVAZ-OG (Ruimte voor anders zijn – Oost Gelderland)
Vacaturenummer: 09 - 18
Organisatie: RVAZ – OG (Ruimte voor anders-Oost Gelderland)
Functie: Gesprekmaatje
Taken: Aandacht voor mensen met een psychische handicap. Voor deze mensen zoeken wij gespreksmaatjes die regelmatig bij hen in de thuissituatie op bezoek gaan. Het gaat vooral om het voeren van gesprekken, soms over alledaagse ervaringen, soms ook over zingeving en levensvragen. Bij deze bezoeken kan een eenvoudige activiteit ondersteunend zijn, zoals een wandelingetje maken, kopje koffie drinken, enz. Er wordt geen hulpverlening verwacht van de maatjes.
Tijdsduur en tijdstippen: In overleg (+/- 3 uur per maand)
Aanvullende informatie:

Scholing en begeleiding:

Wij bieden een toekomstig maatje een vier avonden durende cursus waarin de presentiebenadering een belangrijke rol speelt. Ook komen een aantal onderwerpen uit de psychiatrie aan de orde. Er zijn drie terugkomavonden per jaar waarin ervaringen en vragen kunnen worden besproken. Verder is er begeleiding door de coördinator waarop steeds een beroep kan worden gedaan.

Lees meer op: Website: www.ruimtevooranderszijn.nl.

Wij vragen:

Levenservaring, invoelingsvermogen, niet oordelen, enige affiniteit met de psychiatrie en communicatieve vaardigheden, trouw zijn.

Kennismakingsgesprek:

Er is altijd eerst een kennismakingsgesprek met de coördinator, waarin informatie over dit werk wordt gegeven, interesses, wensen en voorkeuren aan de orde komen.

Werkomstandigheden: Vergoeding/verzekering: RVAZ biedt aan de maatjes een reiskostenvergoeding als dat nodig is. Ook is er een WA-verzekering.
Informatie:

Coördinator Ruud van Velzen, 0573 - 45 94 16

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of

Vrijwilligersvacaturebank Buurtacademie Doesburg

Gerti Bregulla

De Linie 4, 0313-712400

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Top