Logo Buurtacademie zonder rand

Vrijwilliger Schoolmoestuin / Gallusstichting
Vacaturenummer: 025 - 19
Organisatie: Gallusstichting
Functie: Vrijwilliger Schoolmoestuin
Taken: Het assisteren van de kinderen bij het werken in de moestuinbakken achter de school de Trompetter in Angerlo. Het is belangrijk dat je goed met kinderen kunt omgaan. Het dingen uitleggen aan de kinderen is belangrijker dan zelf snel en hard in de tuin werken. Geduld is hierbij handig, en ook dat het niet allemaal perfect op jouw manier gebeurt. Kennis van tuinieren kunnen we inzetten, maar is niet noodzakelijk.
Tijdsduur en tijdstippen: Tot de zomervakantie werken we elke dinsdag van 13-14 uur werken we met een groep van ongeveer 8-10 kinderen in de moestuin, in de leeftijd van 4-12 jaar.
Aanvullende informatie: Wij zijn een bont gezelschap, dat door samen werken, delen en bouwen een gemeenschap wil vormen. Ontmoeting en samen delen staan centraal. Zo willen we generaties verbinden en tijd en ruimte maken voor zingeving en inspiratie. We zijn een jonge organisatie waar de starters nu veel verschillende taken uitvoeren. Nu het project groeit hebben we veel taken in stukjes geknipt, zodat er behapbare kleine taken ontstaan. Natuurlijk kun je er meerdere combineren als je dat leuk vindt. Wil je voor langere tijd met ons samenwerken, dan werk je binnen de voorwaarden van een vrijwilligerscontract. Na een periode uitproberen leggen we daarin de afspraken vast. Betreffen de werkzaamheden vast 4 of meer uren per week of is er een grote projectmatige klus, dan kunnen we in overleg een vergoeding aanvragen (gesponsord door de overheid in verband met burgerparticipatie). Voor meer info bezoek onze website: https://komdersuut.wordpress.com/
Werkomstandigheden:

Het betreft vlak terrein, eventueel toegankelijk voor wandelwagen (als je kinderen hebt die je mee wilt nemen) of schootmobiel of rolstoel. Deels wordt gewerkt in bakken van ca 40 cm hoogte, deels op de grond. Je werkt samen met een vrijwilliger vanuit Komdersuut die het moestuinproject coördineert. Een ervaren eigenaar van een groenteboerderij denkt met ons mee.

Informatie:

Komdersuut, Dorpsstraat 33 te Angerlo,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of

Vrijwilligersvacaturebank Buurtacademie Doesburg

Gerti Bregulla

De Linie 4, 0313 – 71 24 00 / 0313 – 71 24 03

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Top